La candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha demanat obertament un govern d’esquerres després de conèixer els resultats definitius de les eleccions municipals del 2019, en què ha quedat segona, per darrere del candidat d’ERC, Ernest Maragall. “Ha guanyat Maragall i decidirà amb qui ha de parlar, però en un context com l’actual, en què creix l’extrema dreta, Barcelona ens demana que les forces d’esquerra fem un acord i un govern ampli d’esquerres“, ha dit. Colau també ha felicitat el candidat socialista, Jaume Collboni, pels “bons resultats”.

Des de la Fabra i Coats, Ada Colau ha sortit passada la mitjanit a comparèixer visiblement emocionada i entre crits d’“Alcaldessa” i “Sí se puede”. Ha valorat positivament els resultats obtinguts per BComú. “Hem quedat a pocs vots de la victòria i quatre anys després era més difícil repetir i fer història. Ho teníem tot en contra però tot i així els resultats són bons”, ha exclamat. Per Colau els resultats són històrics per a les forces d’esquerres a Barcelona: “Això no va de partits, va de persones i d’una ciutat que lluita per un món millor i que dona un missatge al món de valentia i esperança”, ha dit després de mostrar-se disposada a parlar amb les forces d’esquerra per mantenir les “polítiques valentes”.

“L’amor guanyarà l’odi”

Entre llàgrimes, Ada Colau ha volgut agrair als assistents i simpatitzants l’oportunitat de “liderar el projecte”. “Que aquest projecte avanci depèn de vosaltres, l’amor sempre guanyarà l’odi”, ha dit Colau després de deixar clar que Barcelona “ha llançat un missatge poderós que sí que es pot canviar la política”.