Ja s’han fet públics els resultats de les eleccions generals del 2023 a Barcelona, per barris. Les dades, que s’han donat a conèixer hores després de la fi de l’escrutini, permeten saber quines formacions s’han votat a cadascun dels 73 barris de la ciutat i quin n’ha estat el partit guanyador. A diferència del 2019, en què el partit que va guanyar a més indrets de la ciutat va ser ERC, el PSC ha aconseguit la victòria a la gran majoria de barris, passant de ser la primera força a 28 barris el 2019 a ser-ho a 68 aquest any.

En aquesta pàgina pots navegar pel mapa elaborat per betevé per consultar, en detall, tots els resultats de les eleccions generals del 2023 a Barcelona per barris.

Resultats per barris: quants n’ha guanyat cada partit?

El PSC ha ampliat el nombre de barris on va guanyar en l’anterior contesa electoral, les municipals del 28 de maig. Aleshores, ara fa menys de dos mesos, va ser el partit més votat a gairebé la meitat de barris (35) i ara ho ha estat en 68 d’un total de 73. Els cinc restants només han anat a parar a un partit: el PP, que ha estat la força més votada a Sant Gervasi – Galvany, Sant Gervasi – la Bonanova, les Tres Torres, Sarrià i Pedralbes. A les generals del 2019, els populars van guanyar a quatre barris i en els comicis locals d’enguany, a cap.

La victòria clara del PSC es pot veure, sobretot, a dos barris de la ciutat: Ciutat Meridiana i Baró de Viver, on els socialistes han superat la barrera del 50 % dels vots.

ERC: de guanyar a la meitat de barris a no fer-ho a cap

La gran patacada de la nit la va tenir Esquerra Republicana. En les darreres generals, les del 10-N del 2019, els republicans van ser la força més votada en la meitat de barris de Barcelona (36). Enguany, el partit de Gabriel Rufián no ha guanyat a cap barri i ni tan sols ha pogut ser segon a cap. El millor resultat l’ha obtingut al Poblenou, amb un 17 %, on ha estat la tercera formació amb més sufragis.

ERC tampoc no ha estat el partit més votat a cap secció censal.

Vox, segon en dos barris de Barcelona

Sumar – En Comú Podem ha obtingut el millor resultat al barri de la Clota, amb el 28,2 % dels vots, molt aprop del PSC (30,2 %). El partit d’Aina Vidal i Yolanda Díaz també ha aconseguit ser segona força a Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, i el Gòtic, a Ciutat Vella, un feu històric d’En Comú Podem.

Una altra curiositat dels resultats per barris és que Vox, malgrat haver estat la sisena força més votada de Barcelona (amb el 5,8 % dels vots), ha estat la segona força més votada en un barri: a Baró de Viver. També ha estat la segona formació més votada, empatada en aquesta ocasió amb Sumar, a Torre Baró.

Què vols saber de les eleccions generals del 2023?