Esquerra Republicana s’ha imposat en 36 barris de Barcelona en les eleccions generals del 10 de novembre del 2019. Els republicans van guanyar a la ciutat a més distància del PSC i dels comuns respecte a les generals del 28 d’abril. ERC aconsegueix guanyar en almenys un barri de cada districte, amb l’única excepció de Nou Barris, on només guanya el PSC.

Els republicans són primera força a tots els barris de Gràcia (la Vila de Gràcia, el Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, la Salut, el Coll i Vallcarca i els Penitents). A l’Eixample només se’ls escapa la Dreta de l’Eixample i a Sant Martí, els barris més propers al Besòs. A Sant Andreu, ERC s’imposa al barri de Sant Andreu, al Congrés i els Indians i a Navas.

A Horta-Guinardó, Esquerra és primera força en la majoria barris, així com a bona part dels barris de Sants-Montjuïc. A les Corts, els republicans s’imposen al barri de les Corts i a la Maternitat i Sant Ramon. ERC també ha aconseguit ser primera força a Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes i al Putxet i el Farró.

El PSC reté 28 barris i els comuns, tres

Els socialistes, segona força al conjunt de la ciutat, han retingut bona part dels barris de l’Eix Besòs: el Besòs i el Maresme, Provençals del Poblenou, Sant Martí de Provençals i la Verneda i la Pau. També han estat el partit més votat als barris de la Marina i al Raval. Pel que fa als barris d’Horta-Guinardó, el PSC es manté com a primera força al Carmel, la Teixonera, la Vall d’Hebron i Sant Genís dels Agudells.

A Nou Barris, els socialistes guanyen en tots els 13 barris, i a Sant Andreu es queden amb la Sagrera, el Bon Pastor, Baró de Viver i la Trinitat Vella. En Comú Podem ha aconseguit guanyar al Gòtic i al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. Els comuns han aconseguit també la victòria a la Clota, el barri amb menys votants de tot Barcelona (355).

JxC s’imposa a la Dreta de l’Eixample i Sarrià

En el mapa de districtes, Junts per Catalunya va aconseguir Sarrià – Sant Gervasi. Aquesta victòria es tradueix només en la primera posició a Sarrià. A més, JxC és la primera força a la Dreta de l’Eixample en un duel molt ajustat amb ERC per només 28 vots. A les generals del 28-A, la formació independentista no va guanyar en cap barri.

Cs no guanya enlloc i el PP venç en quatre barris

Si a les eleccions de l’abril Ciutadans va aconseguir el primer lloc en quatre barris (Sant Gervasi – Galvany, les Tres Torres, Sant Gervasi – la Bonanova i Pedralbes), als comicis del 10-N no ha guanyat en cap barri. En canvi, qui no va tenyir del seu color cap barri a l’abril, el PP, ha estat primera força al novembre en quatre barris: Pedralbes, les Tres Torres, Sant Gervasi – la Bonanova i Sant Gervasi – Galvany.