(ACN) El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha explicat que aquest dilluns ja ha iniciat els contactes amb diferents partits per aconseguir liderar “un govern estable durant les pròximes setmanes”, després de guanyar les eleccions generals. En una intervenció davant la Junta Directiva Nacional dels populars, el màxim òrgan del partit entre congressos, Feijóo ha relatat que ha parlat amb el PSOE, Vox, PNB, Coalició Canària i UPN —que ja li ha confirmat el seu suport. El president dels populars ha admès que el partit “no ha assolit totes les expectatives” que tenia i que “Espanya ha decidit que no hi hagi majoria absoluta d’un únic partit”. Tanmateix, Feijóo ha advertit que ha de ser el PP, com a primera força, qui governi perquè l’alternativa és el “bloqueig”.

“La responsabilitat històrica del nostre partit és liderar les converses per formar govern des del respecte a la voluntat dels espanyols i sense apriorismes ideològics”, ha dit Feijóo, i ha assegurat que “no renunciarà a aconseguir-ho”.

“Avui no podem celebrar la victòria absoluta que ens hauria agradat, però ens sentim extremadament honrats per la victòria electoral incontestable que sí que hem aconseguit”, ha afirmat el líder del PP, i ha argumentat que en aquest moment cal “altura de mires”.

Feijóo ha defensat que “els espanyols no poden quedar atrapats ni en blocs ni bloqueigs i permetre que el país es balcanitzi”. També ha avisat que un govern liderat pel PSOE implica “bloqueig indesitjable” i “encara més exigències dels independentistes”.

“No serem ostatges de la voluntat de ningú, tampoc de Pedro Sánchez. Si no accepta el diàleg amb el PP, explorarem totes les vies per governar”, ha assenyalat Feijóo, que ha estat rebut per la cúpula dels populars amb aplaudiments.

Els líders territorials tanquen files amb Feijóo

Els líders territorials del PP han tancat files al voltant de Feijóo i han negat que el seu lideratge estigui en qüestió. També han defensat, a l’entrada a la Junta d’aquest dilluns a la tarda, que els populars han de tractar de formar govern pel fet d’haver estat la primera força.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha remarcat que Feijóo ha aconseguit “grans coses” des que lidera el PP, malgrat que hauria volgut un “resultat més gran” el 23-J. En aquest sentit, Ayuso ha defensat que, si hi ha repetició electoral, Feijóo ha de tornar a ser el candidat dels populars “sens dubte”.

Què vols saber de les eleccions generals del 2023?