(ACN/redacció) La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha reconegut que els republicans han tingut “mals resultats” a les eleccions generals 2023, però ha destacat que l’independentisme és la clau per construir una alternativa progressista i en defensa dels interessos de Catalunya.

En aquest sentit, ERC ha demanat a Junts aprofitar la “força” de l’independentisme després del 23-J per defensar Catalunya, en comptes de “bloquejar” l’escenari polític. En aquest sentit, Vilalta ha avisat que no es pot “córrer el risc” de donar una “altra oportunitat” a PP i Vox, després que s’hagi “frenat” el bloc “ultra”. Així mateix, la portaveu ha rebutjat l’escenari d’una repetició electoral: “Que no es deixin temptar per aquest escenari”, ha reclamat. Vilalta ha reclamat “unitat estratègica” per utilitzar la “fortalesa” per defensar els interessos de la ciutadania de Catalunya. “És el més útil”, ha insistit.

Les condicions d’ERC

En aquest sentit, la portaveu d’ERC ha volgut enviar un missatge al candidat i líder del PSOE, Pedro Sánchez: “Si volen governar a l’estat espanyol, hauran de respectar el nostre, Catalunya, i les demandes que fem”. Vilalta ha dit que les condicions d’ERC són acabar amb el dèficit fiscal “que pateix” Catalunya, poder aconseguir el traspàs de Rodalies “per tenir un servei de primera” i seguir negociant per avançar cap a l’autodeterminació.

Uns resultats no desitjats

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, també ha reconegut que “no són resultats que hauríem volgut”. Segons Vilalta, s’expliquen perquè davant l’amenaça de PP i Vox, una part dels votants d’ERC han preferit votar altres partits progressistes estatals per fer força contra l’onada reaccionària de la dreta i extrema dreta.