Et preguntes què han votat els teus veïns? Quin ha estat el partit més votat a la zona on resideixes? Amb els resultats de les eleccions generals del 2023 per seccions censals, ara pots saber-ho. T’oferim un mapa perquè puguis navegar per totes les seccions censals que hi ha a Barcelona i vegis qui ha guanyat a cada una, gairebé carrer a carrer. El PSC ha estat el partit guanyador del 23-J a la ciutat i això es tradueix en un mapa majoritàriament vermell: els socialistes s’han fet amb 956 seccions censals.

La segona formació política que ha guanyat en més seccions censals és el PP, malgrat haver quedat tercer en el conjunt de la ciutat. Ha estat el més votat en 87 seccions censals i la gran majoria es concentren a Sarrià – Sant Gervasi. Si bé hi ha partits que no han guanyat en cap districte de Barcelona, han estat els més votats en seccions censals determinades. És el cas, per exemple, de Sumar – En Comú Podem (23 seccions censals) o Junts (dues, al barri de Sarrià).

ERC i Vox no guanyen en cap secció censal

En canvi, ni ERC ni Vox no han estat la força més votada en cap secció censal. Cal recordar que els republicans, el novembre del 2019, van guanyar en 576 seccions censals. Una altra curiositat és que hi ha hagut un empat en una secció censal: en una de la Vila de Gràcia, PSC i Sumar han obtingut exactament el mateix nombre de vots.

A banda dels resultats per districtes i els del conjunt de Barcelona, aviat podràs consultar-los per barris, perquè seran públics hores després de la fi de l’escrutini.

Què vols saber de les eleccions generals del 2023?