L’enquesta de serveis municipals elabora un rànquing amb els serveis més ben valorats a Barcelona. Els ciutadans mantenen els bombers com el millor servei aquest 2023, amb un 8. El segon lloc el manté el servei de biblioteques públiques amb un 7,8. De tots el que hi ha, només dos suspenen: la circulació —que per primera vegada baixa del 5 i se situa en el 4,9— i l’aparcament, que no ha aconseguir aprovar en els darrers 10 anys i en aquesta edició està en el 3,9.

Si mirem l’evolució de les notes des de l’any passat, només hi ha dos serveis que milloren molt lleugerament la nota. Les festes populars i el soroll augmenten la valoració en una dècima. Les caigudes més importants són el Bicing i la seguretat ciutadana, amb tres dècimes menys que el 2022. En l’acumulat dels darrers 10 anys, els serveis que més han caigut són la neteja dels carrers, la recollida d’escombraries i la seguretat ciutadana.

L’autobús, el servei que més ha millorat

En aquesta enquesta també es pregunta sobre la percepció dels usuaris sobre si el servei ha millorat o empitjorat en els darrers 12 mesos. L’autobús és el que aconsegueix millor balanç. El segueixen les activitats culturals, bombers, biblioteques públiques i mercats municipals.