Foto: Natàlia Segura (ACN)

(ACN) L’eurodiputada de Junts Clara Ponsatí ha quedat en llibertat després de comparèixer davant del jutge de guàrdia de Barcelona, amb qui s’ha negat a declarar per recomanació legal. Ponsatí havia estat detinguda aquest matí pels Mossos d’Esquadra al carrer del Comte Borrell de la capital catalana, poc després de penjar un missatge a les xarxes socials dient que era a Barcelona.

L’eurodiputada tenia una ordre nacional de detenció per no haver-se presentat el 24 d’abril voluntàriament a declarar davant del Tribunal Suprem per un presumpte delicte de desobediència. El magistrat Pablo Llarena, que instrueix la causa de l’1-O, ha decidit no enviar-la a Madrid i que fos el jutge de guàrdia el que li prengués declaració.

Segon viatge a Barcelona

El 28 de març passat, Ponsatí va entrar a Catalunya per primera vegada des que marxés a l’exili, va fer un acte públic i va ser arrestada en ple carrer per la policia catalana. Llavors, el jutjat de guàrdia la va deixar en llibertat amb una ordre de citació per part de Llarena pel 24 d’abril. Però l’eurodiputada sempre va dir que no tenia intenció “d’entregar-se” a la justícia espanyola, i no va anar a Madrid a declarar, així que Llarena va emetre una ordre de detenció nacional. 

Aquest dilluns, ha tornat a Catalunya per primera vegada des de llavors i, al cap de poques hores, els Mossos l’han arrestada i l’han traslladada a la Ciutat de la Justícia, on el jutge li ha plantejat les preguntes enviades per Llarena. Actualment, Ponsatí —com Carles Puigdemont i Toni Comín— no té immunitat parlamentària com a eurodiputada, arran de la sentència del Tribunal General de la Unió Europea. 

La fiscalia del Suprem demana a Llarena reactivar les ordres de detenció contra Puigdemont i Comín
El ministeri públic pren la decisió després de la sentència del TGUE que els retira la immunitat