Pla mig del rei d'Espanya, Felip VI, durant un discurs adreçat a la ciutadania en el marc de la crisi pel coronavirus el 18 de març del 2020. (Horitzontal)

(ACN) El rei Felip VI ha dirigit aquest dimecres un missatge institucional als espanyols en què ha apel·lat a la “unitat” en la lluita contra el coronavirus i s’ha mostrat convençut que “Espanya recuperarà el seu pols” un cop superada aquesta crisi. “Aquest virus no ens vencerà, al contrari, ens farà més forts com a societat”, ha dit en un missatge en què ha demanat “deixar de banda les nostres diferències”. “Ens hem d’unir en l’objectiu de superar aquesta situació junts, entre tots, amb serenitat, confiança, decisió i energia”, ha dit.

El monarca, que no ha fet cap referència a l’escàndol pels fons del seu pare, Joan Carles I, que investiga Suïssa, ha afirmat que ara tothom ha de “contribuir a l’esforç col·lectiu amb les nostres actuacions”.

Segons ha afirmat, ara “tot l’Estat i les institucions públiques estan bolcades a resoldre aquesta crisi” i “tots els espanyols es poden sentir protegits”. “Hem de resistir i adaptar els nostres modes de vida i comportaments a les indicacions de les autoritats i recomanacions dels experts per guanyar el virus”, ha dit.

El monarca, que ha enviat “tot el seu suport” a les famílies que han perdut membres en aquesta crisi, ha donat les gràcies als treballadors dels serveis públics i especialment al “gran sistema sanitari i els seus professionals”. “Teniu la nostra màxima admiració, respecte i suport, perquè sou l’avantguarda d’Espanya en la lluita contra la malaltia, sou la primera línia de defensa”.

En aquest sentit, s’ha mostrat convençut que els ciutadans “donarem exemple un cop més de responsabilitat, sentit del deure, entrega i esforç i sobretot de solidaritat perquè ningú es pugui sentir sol o desemparat”.

En un missatge que entronca amb el del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat que ara “hem de deixar de banda les nostres diferències i ens hem d’unir en l’objectiu de superar aquesta situació”. “Tots i cadascú som part de la solució d’aquesta crisi, que és temporal, un parèntesi de les nostres vides” i “tornarem a la normalitat, sens dubte, més aviat que tard si no abaixem la guàrdia”.

“Espanya recuperarà el seu pols, la vitalitat i força”, ha dit, perquè “al llarg dels anys hem passat situacions molt difícils, però com anteriors també les superarem, perquè Espanya és un gran país” i “aquest virus no ens vencerà, al contrari, ens farà més forts com a societat, una societat més compromesa, solidària i unida, en peu davant l’adversitat”.