L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) ha demanat una resposta col·lectiva per fer front a la “situació d’emergència excepcional” provocada per la progressió del coronavirus. A través d’un manifest ha expressat el seu desig que aquesta resposta situï “les cures de les persones al centre” i fugi de l’individualisme.

L’OCH també ha mostrat “preocupació davant les mesures establertes per part del Govern” i ha traslladat una sèrie de propostes per “vetllar pels drets fonamentals”. En aquest sentit, demana que es garanteixi “el tractament necessari a les persones que conviuen amb el VIH, específicament aquelles que es troben en situació de privació de llibertat”. També vol que es garanteixi “el benestar psicosocial de les persones grans LGTBI en centres residencials”.

L’OCH també demana que es garanteixi el suport mèdic i psicosocial necessari a les persones que es troben en un procés de transició d’autoafirmació de gènere. Finalment, assegura que “tot entenent la dificultat del moment” estaran “vigilants que no es prenguin mesures de repressió social”.