Els mercats municipals, que segueixen oberts perquè són un servei essencial, fan un crit d’alerta perquè els clients hi segueixin comprant. Després d’un cap de setmana de vendes bones, ara demanen als ciutadans que comptin amb ells per fer les compres d’alimentació diàries. La Boqueria aquest dimecres ha tancat abans d’hora per falta de compradors i al Mercat de Santa Caterina els paradistes diuen que els passadissos s’han buidat des de dilluns.

“No ve ningú, la gent no surt, i avui és molt pitjor que ahir“, expressa la Mireia, de la parada de fruites Vidal Pons, mentre col·loca el gènere en caixes al Mercat de la Boqueria. Els pocs paradistes que quedaven oberts a quarts de cinc han decidit abaixar la persiana. Segons la Mireia, “la gent baixa, compra el supermercat i no té en compte els mercats”. El mateix expressa en Jaume mentre plega la seva parada: els ciutadans fan la compra bàsica únicament al supermercat.

Aquest dimecres a la tarda els clients eren comptats a la Boqueria. La Gabriela, per exemple, diu que l’ha vist mig obert i ha decidit entrar-hi a comprar fruita “per ajudar els mercats, que patiran més la crisi que les grans cadenes“. L’Antonio, en canvi, marxa amb les mans buides perquè a l’única carnisseria que hi ha oberta no ha trobat el que buscava.

“Durant el cap de setmana això semblava Nadal”

Al Mercat de Santa Caterina, aquests dies han copsat un canvi de comportament en els clients. Del cap de setmana, en què “la gent es va tornar boja per comprar”, diu en Julián des de la seva parada de fruites, a la situació actual d'”anar tirant”. A la Boqueria, la Fina hi coincideix: “Divendres i dissabte això semblava Nadal, i ara tot està mort”.

Els mercats reivindiquen que segueixen actius i complint la funció de servei bàsic. També a través d’internet, en plataformes com Manzaning, en què es pot comprar en línia a 11 mercats. Per evitar que la gent gran s’hagi de desplaçar, al de Sant Antoni, per exemple, ofereixen el servei a domicili de franc.