Una de les prioritats de l’Ajuntament durant la pandèmia del coronavirus és protegir els més vulnerables. Tal com ha explicat aquest dimecres la regidora de Salut, Gemma Tarafa, cal garantir que es compleixen els serveis essencials, que, entre altres qüestions, reparteixen àpats a domicili a les persones més desprotegides. En aquest sentit, Tarafa ha explicat que ha augmentat un 30 % el nombre d’àpats que distribueixen entre els ciutadans. Mentre que abans de la crisi es donaven 3.700 àpats, ara són 4.800.

Més atenció als sensesostre

Un dels col·lectius que s’inclouen entre els més vulnerables és el de les persones sense llar. Per aquesta raó, Tarafa ha anunciat que s’amplien els horaris dels centres de primera acollida, que ara ja funcionen les 24 hores i amb pensió completa. A més, es preveu l’obertura aviat d’un centre, el de Pere Calafell, amb una capacitat per a 110 persones.

Demanda urgent de material

Un dels principals problemes de l’emergència sanitària és la manca d’equips de protecció com les mascaretes i els gels desinfectants. Per això, la responsable de Salut al consistori ha instat la Generalitat i el Govern espanyol a accelerar la redistribució del material tan aviat com sigui possible.