La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha admès que la reforma de la Rambla, de moment, no té calendari. En la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Sanz ha explicat que el govern municipal marcarà una data d’obres un cop s’aprovi el pressupost per al 2020 i s’elabori un pla d’inversions municipal (PIM): “Estem pendents de poder dotar la Rambla en el proper pressupost per poder plantejar el calendari”.

Sanz ho ha dit com a resposta a un prec d’ERC i una proposició de JxC (que no ha prosperat) per apressar l’executiu a fer la reforma de la via més emblemàtica de la ciutat. El projecte està al calaix des del novembre del 2018, quan l’equip de km-ZERO va presentar la proposta guanyadora del concurs internacional per a la Rambla.

Jordi Martí (JxC) ha criticat que “anem amb retard” i ha avisat que “la Rambla està en un procés de degradació”, mentre que Maria Buhigas (ERC) ha expressat preocupació “per la manca d’impuls del govern” en un projecte “que tenia consens”, i ha recordat la situació de la Sagrera. Davant de les crítiques per l’aturada al projecte, Sanz ha reblat: “Això no és la Sagrera, ni serà la Sagrera”.