ERC demana a l’Ajuntament que es presenti com a acusació particular contra les càrregues dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional durant les protestes per la sentència del procés. Per això, Jordi Coronas (ERC) ha anunciat que presentarà una proposició a la Comissió de Presidència d’aquest novembre perquè el consistori estableixi “un protocol d’atenció a víctimes dels abusos policials”.

Coronas ha dit que “no entendríem que l’Ajuntament oblidés quin és l’ADN d’aquesta ciutat, que sempre ha fixat el compromís amb els drets i les llibertats”, i ha recordat que el consistori sí que va prendre part com a acusació popular per les càrregues policials durant el referèndum de l’1 d’octubre.

Pel que fa a les càrregues durant les protestes postsentència, a banda de personar-se com a acusació particular, ERC proposa un protocol amb dues potes més: oferir assistència legal, social i psicològica gratuïta a les víctimes i elaborar informes de les actuacions que comportin vulneracions de drets humans. El portaveu dels republicans a l’Ajuntament també ha recordat que la Policia Nacional va usar pilotes de goma, “que estan prohibides pel Parlament”.