L’Ajuntament s’ha presentat com a acusació popular en la investigació de l’agressió ultra al carrer del Rosselló amb Balmes. Els fets van passar el 17 d’octubre a la nit durant les protestes per la sentència del procés. Un noi, que ha estat atès pels serveis municipals, va ser agredit amb pals de grans dimensions suposadament per un grup feixista que a la tarda havia acudit a la convocatòria d’una manifestació d’extrema dreta a la plaça d’Artós, a Sarrià.

Segons ha explicat el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, el jove, que és veí de Barcelona, va patir lesions “força greus”. Concretament, un hematoma “molt important” que va afectar-li la boca i la mandíbula i li va provocar la perforació del timpà. Serra ha denunciat l’agressió que, tot i assegurar que és un “aïllat”, “és un patró que hem trobat en manifestacions d’aquest tipus”. “Els grups d’extrema dreta tenen dret a manifestar-se a l’espai públic, però el que no pot ser és que amenacin, agredeixin i coaccionin els ciutadans que pensen diferent que ells”, ha dit.

El jutge investiga quatre persones com a principals implicades de l’agressió. Dues estan en presó preventiva i els altres, en llibertat provisional. El darrer implicat va ser detingut la setmana passada pels Mossos d’Esquadra.