El Grup Municipal de Junts per Catalunya ha presentat una proposició sobre la reactivació de la reforma de la Rambla i la presentarà a la propera Comissió d’Urbanisme, prevista per dimarts vinent. La presidenta del Grup Municipal, Elsa Artadi, ha dit que és necessari desbloquejar la remodelació perquè acumula “quatre anys d’endarreriments” i denuncia que “s’està degradant” el passeig.

Demanen la participació de tots els actors afectats en la remodelació

La formació ha demanat al govern que treballi conjuntament amb els comerciants, veïns i associacions afectats i que es compti especialment amb els propietaris de les terrasses i els quiosquers a l’hora de planificar com els afectaran les obres de transformació del passeig.

Artadi també ha volgut posar especial èmfasi que calen plans especials per afrontar una possible escalada d’incivisme a la Rambla quan tanqui el Port Olímpic o bé com es gestionarà des de l’Ajuntament una possible troballa arqueològica arran de les obres que s’hi facin.

El 2018, el govern d’Ada Colau va presentar la reforma de la Rambla en què es dona protagonisme als vianants i a la cultura en detriment del trànsit rodat, que es vol reduir a un carril per cada banda. El mes d’abril la reforma va quedar aturada per falta de consens entre els partits polítics.