El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, s’ha referit aquest dilluns per primer cop en públic a l’acampada d’estudiants que, des de finals d’octubre, ocupa la plaça de la Universitat i part de la Gran Via. “Estem treballant molt estretament amb el Departament d’Interior i els Mossos d’Esquadra”, ha dit Batlle, que no ha concretat si l’Ajuntament és partidari de desallotjar la plaça o no.

“Quan hi hagi novetats els ho comunicarem”, ha afegit el tinent d’alcalde en acabar la roda de premsa de presentació del Pla local de seguretat viària 2019-2022. Abans de Batlle, pocs regidors del govern municipal han parlat en públic sobre l’acampada. El primer dia de la protesta, la tinenta d’alcalde Janet Sanz va anunciar que l’Ajuntament havia demanat la mediació als Mossos d’Esquadra i es va mostrar partidària de fer compatible l’acampada amb el dret a la mobilitat.

Ciutadans vol la compareixença de Batlle

Des del primer dia, Ciutadans ha reclamat el desallotjament de l’acampada. Per això, en la Comissió de Presidència d’aquest dimecres, la formació demanarà la compareixença d’Albert Batlle perquè expliqui quines mesures ha fet. “És una vergonya que l’acampada il·legal continuï i és condemnable l’actitud d’Ada Colau i el PSC”, ha afirmat el portaveu de Cs, Paco Sierra.

El PP insisteix a desallotjar l’acampada

El líder municipal del PP, Josep Bou, ha anunciat que en la mateixa Comissió de Presidència portaran a debat i votació una proposta per instar el govern municipal a desallotjar de forma immediata l’acampada d’Universitat. “Si Colau no desallotja, estarà prevaricant”, ha advertit Bou, que ha reclamat a l’alcaldessa “fer complir les ordenances sense excepció”.

Des d’ERC, el portaveu, Jordi Coronas, ha dit que tota ocupació de l’espai públic és controvertida, però ha fet una crida a respectar el dret de protesta. En aquest sentit, ha avisat que tota proposta que reclami el desallotjament de l’acampada tindrà el vot negatiu dels republicans.