ASSUMPTA ESCARP, regidora del PSC "Multes de fins a 30.000 euros per a pancartes ofensives amb Espanya. Defina ofensiva! És la limitació de drets, que és el que s'ha volgut justificar a través d'una llei paraigua." JOAQUIM MESTRE, regidor d'ICV-EUiA "El que es persegueix és reprimir la protesta social o política, pacífica, i el que es persegueix és criminalitzar els moviments socials que impulsen aquesta protesta." ALBERTO VILLAGRASA, regidor del PP "A ustedes ya les gusta la calle, pero no para pasar sino para alborotar. Esa es la finalidad por ustedes de la calle, no pasear y disfrutar e ir a las tiendas." JOAQUIM FORN, tinent d'alcalde de Seguretat i Mobilitat "Sí que ens preocupa el contingut d'alguns preceptes de la llei que podrien representar clarament una involució pel que fa als drets fonamentals." JOAN LAPORTA, regidor d'ERC+Dcat+Rcat "El que pretén és reduir manifestacions de caràcter reivindicatiu nacionalment català."

El rebuig s’ha evidenciat a la Comissió de Seguretat d’aquest matí a instàncies d’una proposició d’Iniciativa. Els grups que hi han votat a favor consideren que la norma que prepara el PP vol limitar drets com el de manifestació. Fins i tot el govern municipal creu que la llei és una involució.

El PSC considera que es tracta d’una “limitació de drets”, CiU alerta que podria representar una “involució en l’àmbit dels drets fonamentals” i, des d‘ICV-EUiA, critiquen que l’avantprojecte “persegueix la criminalització dels moviments socials”. Des d’una òptica més independentista, el regidor Joan Laporta ha criticat que aquesta reforma vol “reduir les manifestacions” que reivindiquen el nacionalisme català. Des d’un punt de vista radicalment diferent, el Partit Popular ha donat suport a la reforma del govern central.