En espera que el pressupost per a 2014 sigui aprovat automàticament a finals de mes després de vincular-lo a una qüestió de confiança, el líder d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha avisat que no renuncien a disputar “la batalla política per inversions alternatives”. Per això ha anunciat que en el ple de la setmana vinent presentaran una proposició amb inversions “per lluitar contra la crisi i a favor dels barris”.

“Ho volem fer possible i visible”, ha dit Gomà, que ha demanat a PSC i Unitat per Barcelona que donin suport a la proposició per evidenciar un bloc alternatiu amb inversions socials, educatives i d’habitatge. “Sé que no som majoria, però som alternativa i sumem 18 regidors, quatre més que el govern”, ha defensat Gomà.

Cap “fantasia” amb el PP

La proposta d’ICV-EUiA exclou el PP de cap acord, malgrat que els dos partits i el PSC van votar en contra del pressupost municipal en l’últim ple. “No juguem a fer cap fantasia ni miratge amb el PP; seria absurd perquè ha estat la parella de ball de Trias tot el mandat”, ha afirmat Gomà. El líder d’Iniciativa ha negat rotundament cap conversa amb els populars per desplaçar l’alcalde amb una moció de confiança. “Volem tenir la iniciativa política i no anar a remolc de ningú”, ha dit Gomà.