En una entrevista a ‘Les notícies de les 10’, el líder d’Iniciativa ha assimilat la bombolla immobiliària amb el que pot acabar passant amb el turisme a la ciutat. “Veiem edificis emblemàtics convertits en hotels, estem reproduint una lògica de bombolla que no ens traurà de la crisi”, ha advertit Gomà, que creu que “és un miratge i una fal·làcia que això generi ocupació; tenim avui més persones aturades de llarga durada que no fa un any”. El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA s’ha mostrat partidari de l’economia social i cooperativa que, ha assegurat, sí que genera llocs de treball.

Respecte a l’episodi de contaminació que afecta aquests dies bona part de l’àrea metropolitana de Barcelona, Gomà ha apostat no només per limitar la circulació de vehicles privats sinó reduir l’espai per als cotxes. “Cal que Barcelona sigui una ciutat amb superilles de vianants, grans espais on els cotxes no puguin entrar, o que tota la ciutat sigui una zona 30”, ha dit. El líder ecosocialista ha acusat el govern de Xavier Trias de fer passos enrere en la millora de la qualitat de l’aire amb mesures “poc ecològiques” com la gratuïtat de l’àrea verda o la reducció de serveis del transport públic.

Ricard Gomà ha criticat durament el deute de la Generalitat amb l’Ajuntament que, a parer seu, “posa en perill la sostenibilitat de serveis als barris”. El líder d’Iniciativa també ha lamentat, de nou, l’increment de ràtios a les escoles bressol municipals i ha elogiat la feina dels treballadors perquè “aconsegueixen que siguin centres de qualitat malgrat treballar en condicions molt adverses”. En política social, Gomà ha acusat Trias d’invertir “on menys necessitat hi ha” i “d’eixamplar les desigualtats”.

Aspira a encapçalar la coalició el 2015

El líder d’ICV-EUiA ha confirmat que es presentarà a les primàries que la coalició farà per escollir el cap de llista per a les municipals de 2015. Gomà veu en aquestes eleccions un nou escenari, lluny de la lògica del bipartidisme, amb Iniciativa com a pes destacat. “Som necessaris, imprescindibles, però també estem convençuts que no som suficients”, ha  advertit. Quant a la consulta sobiranista, Gomà no s’ha mullat a l’hora de definir la pregunta. La vol, això sí, “unitària i guanyadora” i ha assegurat que hi votarà “sí”.