Les xifres les ha desgranat Recasens a la Comissió d’Economia d’aquest dimecres a petició del PP. Segons la tinenta d’alcalde, en el període 2008-2013 el total liquidat d’IBI era de 24,6 milions d’euros, dels quals la Generalitat ha pagat 16,4 fins al 31 d’octubre d’enguany. Al llarg d’aquests anys, el pagament de l’impost corresponent a edificis propietat del govern català ha oscil·lat en percentatges molt distanciats. Així, segons Recasens, mentre que aquest any s’ha abonat el 57,8% del total, l’any passat se’n va pagar el 19%. “La Generalitat manté amb l’IBI de l’Ajuntament un calendari de pagament que no s’ajusta amb el que necessitem”, ha assegurat Recasens, que s’ha compromès a treballar per “millorar els percentatges de pagament el màxim possible”.

Des del PP, el regidor Xavier Mulleras ha acusat el govern “d’ocultar” el deute que la Generalitat té en tributs amb l’Ajuntament. “Trobo indignant que la Generalitat no pagui els impostos a Barcelona”, ha dit. Mulleras ha retret a Recasens que quan un ciutadà no paga l’IBI, l’Ajuntament respon de manera més contundent que no pas quan qui no abona la quota és el govern català. La tinenta d’alcalde ha explicat després que el tractament d’un cas i un altre és diferent.

En la mateixa compareixença sol·licitada pel PP, Sònia Recasens ha explicat que entre el 20 i el 23 de desembre, l’Ajuntament espera cobrar la liquidació corresponent al tercer trimestre de la taxa turística. Fins ara, s’han rebut 3,5 milions d’euros, dels quals la meitat han anat a parar al Consorci de Turisme de Barcelona i la resta, al consistori per a projectes de promoció turística.