ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Ha permès que Barcelona faci publicitat de si mateixa de forma gratuïta, ha permès que activitats de la nostra ciutat tinguin una injecció econòmica importantíssima que genera feina." RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "La mateixa nit que l'alcalde estava en aquest context de luxe i banalitat en el palau nacional, hi havia milers de famílies, en aquesta ciutat, en situació de pobresa energètica que no podien encendre la calefacció per escalfar casa seva." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Cal veure com aquests diners després repercuteixen en positiu sobre l'equipament cultural i cal evitar, de totes totes, que els equipaments culturals estiguin tancats tot un dia per realitzar una activitat privada."

La proposició d’Iniciativa insta el govern a prendre mesures perquè no es torni a tancar un equipament públic com el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) per fer-hi una celebració privada com la boda de la neboda del magnat indi de l’acer Lakshmi Mittal. A més, el grup vol saber qui és el responsable del govern que va demanar el tancament del museu. Les demandes d’ICV-EUiA se sumen a les explicacions que també ha reclamat el president del Grup Municipal del PSC, Jordi Martí.

El líder d’ICV-EUiA a l’Ajuntament, Ricard Gomà, ha criticat també que l’alcalde anés a una boda que, a parer seu, va suposar una “ostentació del luxe en temps de crisi”. “La mateixa nit que l’alcalde estava en aquest context de luxe i banalitat en el palau nacional, hi havia milers de famílies, en aquesta ciutat, en situació de pobresa energètica que no podien encendre la calefacció per escalfar casa seva”, ha sentenciat Gomà, que diu sentir “profunda vergonya” per la presència de Xavier Trias al convit.

Menys crític ha estat el president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, que veu en la boda una oportunitat per “fer publicitat de la ciutat de forma gratuïta”. El líder dels populars ha afegit que l’acte va servir per injectar diners en activitats econòmiques i la recaptació d’impostos i taxes per fer funcionar serveis. “Si no s’han traspassat límits ni s’han causat distorsions als ciutadans, és una iniciativa que no criticaré”, ha admès Fernández Díaz.

Des d’Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat), Jordi Portabella ha insistit que “cal evitar, de totes totes, que els equipaments culturals estiguin tancats tot un dia per realitzar una activitat privada”. El líder de la coalició, però, ha ressaltat que en altres casos s’han tancat “sense que hi hagi hagut cap comentari extern”. En tot cas, Portabella vol saber si els diners recaptats repercutiran “en positiu” en aquests espais i insta a canviar les normes de la cessió d’espais si tal com estan ara redactades “no agraden”.