Mariano Rajoy i Albert Rivera se les han tingut per Catalunya. Durant la sessió de control al Congrés, el líder de Cs li ha retret que no “vigili de prop el que fan els separatistes” i ha donat per trencats els acords amb el PP sobre Catalunya. Rajoy l’ha acusat d'”aprovechategui” per voler treure rèdit partidista d’un “assumpte d’Estat” i li ha demanat “la mateixa lleialtat que el PSOE”.

“Senyor Rajoy, li hem donat suport fins ara, però només ho seguirem fent si vigilen de prop el que fan els separatistes a Catalunya”, ha advertit Rivera després de demanar al president del Govern espanyol que porti al Tribunal Constitucional els vots delegats de Puigdemont i Comín. De fet, com que Rajoy ha rebutjat la petició, a la sortida de la sessió de control el líder de Cs ha fet oficial el trencament: “A partir d’ara, si Rajoy vol pactar amb el PNB, amb ERC o amb els socialistes i mirar cap a una altra banda, que ho faci, però cal que els espanyols sàpiguen que no compta amb el suport del soci d’investidura ni del 155”.

Rajoy ha recordat que l’executiu ja ha presentat 25 recursos al TC pel procés i ha argumentat que, en el cas concret dels vots delegats, els serveis jurídics de La Moncloa li han desaconsellat presentar-ne un altre. Més enllà d’això, ha advertit Rivera que “dedicar les energies a criticar el Govern en assumptes d’Estat li pot treure vots” i l’ha titllat d'”aprovechategui“. “Li demano que es comporti amb la mateixa lleialtat amb què ho està fent el PSOE“, ha conclòs.