L’exconsellera ha presentat el que serà el seu full de ruta si esdevé alcaldable del PDeCAT aquest dissabte, després que el seu rival, Carles Agustí, ho fes fa una setmana. Munté ha marcat dos eixos troncals: recuperar la capitalitat de la ciutat dins l’escenari català “per dir prou a l’equidistància d’Ada Colau”, i potenciar Barcelona com a ciutat per anar a peu.

Neus Munté també s’ha referit a la proposta del filòsof Jordi Graupera de fer unes primàries obertes independentistes (una proposta que aquest cap de setmana ha aconseguit l’aval de 30.000 ciutadans). Ha descartat deixar pas a un altre candidat perquè, diu, “seria poc coherent manifestar la il·lusió” d’encapçalar el PDeCAT “i al mateix temps digués que puc fer el pas al costat”.

Un plantejament molt allunyat del que va argumentar Munté durant un debat al programa ‘bàsics’ de betevé, quan va dir que “guanyar a l’Ajuntament passa al davant de les situacions personals de cadascú”.

Vol asseure’s amb Graupera després de les primàries

Ara bé, Munté (que aquest divendres i dissabte es batrà amb Carles Agustí) ha admès que la de Graupera és “una proposta interessant” i, per això, l’ha instat a trobar-se “quan cadascú acabi el seu procés [de primàries]” per “parlar d’això i de moltes altres coses, com el projecte de ciutat”. I ha afegit que “hem d’anar sobre la marxa veient com es configura aquesta candidatura”.