Delegació del Govern a Catalunya

La trobada serà aquest dimarts a la tarda i, molt probablement, a la delegació del Govern espanyol. La reunió dels secretaris d’Estat d’Interior i d’Educació amb els guàrdies civils pares dels estudiants de l’Institut el Palau de Sant Andreu de la Barca es vol fer amb discreció i sense atendre els mitjans. Una reunió que estarà molt centrada en abordar la polèmica sobre l’adoctrinament a les aules.

La trobada l’ha impulsada el ministre de l’Interior, que, a través de les xarxes socials, ha difós que els traslladaran tot el suport del Govern espanyol.

Al comunicat  del ministeri de l’Interior s’assegura que l’objectiu del Govern espanyol  és “prevenir casos d’humiliació” als centres escolars de Catalunya, pel fet que els pares dels alumnes “vesteixin l’uniforme”, així com revisar altres possibles caos d’assetjament.

Segons el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, des de l’1 d’octubre passat, un total de 59 escoles han estat denunciades per suposats casos d’adoctrinament.

Protesta sindical davant la Subdelegació del Govern espanyol 

CCOO ha convocat una concentració just davant la Subdelegació del Govern per denunciar el que diuen que és la criminalització de molts docents per part de “determinats partits polítics”. Unes acusacions que, asseguren, són part d’una campanya contra l’escola catalana i el model d’immersió lingüística. A la protesta, també s’ha demanat la derogació de la LOMCE, perquè ha comportat la massificació a les aules. Poc després de la protesta una quarentena de delegats sindicals de CCOO s’han reunit amb el subdelegat del Govern espanyol, Emilio Ablanedo Reyes. Li han transmès la necessitat de treballar per “rebaixar la tensió” i  també li han demanat no “judicialitzar” els conflictes de convivència que pugui haver-hi als centres.

Aquesta acció sindical es fa tot just aquest dimarts quan més de 14.000 escolars de la ciutat fan les proves de sisè de primària. Uns exàmens que han de servir per avaluar si s’han adquirit o no les competències bàsiques abans d’accedir a l’institut.