El president del Grup Municipal del PP, Daniel Sirera, s’adreça a l’alcalde Jaume Collboni perquè deixi de “perseguir” les terrasses d’Enric Granados i en canvi “toleri els botellots a zones pacificades”. A través d’un comunicat enviat aquest dissabte, Sirera ha criticat que s’augmentin les inspeccions als negocis en aquesta via i lamenta que “es castiguin” els establiments amb “la taxa més alta de l’estat”, que multiplica per cinc la de Madrid, segons el regidor popular.

El PP vol ampliar horaris a Enric Granados

Sirera considera que cal mantenir les terrasses covid i demana ampliar els horaris nocturns a Enric Granados perquè considera que “és la manera de reduir els botellots, que són la veritable causa de les molèsties al veïnat”. El popular creu que el nou govern municipal continua “la persecució” a aquests negocis i per això registrarà una iniciativa perquè l’alcalde es replantegi la decisió.

Sirera detalla que “els problemes de convivència” passen a les 23 h quan han de tancar les terrasses d’Enric Granados. I argumenta que és a partir d’aquest moment quan s’incrementen les molèsties derivades dels botellots. Segons Sirera, això mateix es repeteix a “zones pacificades” de la ciutat que no especifica i on s’han instal·lat bancs i taules “on proliferen els botellots sense que el govern hi prengui mesures”.

El govern Colau-Collboni va decidir tancar les terrasses del carrer d’Enric Granados una hora abans al 2022 per reduir els sorolls nocturns i conductes incíviques. La mesura, que l’Ajuntament de Barcelona havia anunciat a principis d’agost, es va implantar després de les protestes dels veïns al carrer per denunciar el soroll amb què conviuen diàriament.