Després de la desfeta a les últimes eleccions municipals 2023, Valents ha presentat concurs de creditors. Aquest pas implica, a la pràctica, la desaparició de la formació i de la seva estructura. L’anunci l’ha fet a través d’una carta enviada a la militància la seva presidenta, Eva Parera, que detalla que s’ha pres la decisió després de cercar “diverses opcions per fer possible i viable el partit”.

Als comicis del 28 de maig, Valents va obtenir a Barcelona 15.411 vots, un 2,3 % del total. Una xifra insuficient per obtenir regidors. Malgrat això, sí que va aconseguir representants a Creixell (el Tarragonès), Castellet i la Gornal (Alt Penedès) i Montgat (el Maresme) que, segons explica a la carta, podran continuar fent servir el nom de la formació aquest mandat.

En aquesta comunicació, Parera demana “disculpes” a la militància i assegura que els resultats obtinguts en les eleccions del 28-M “no van ser suficients”. En aquest sentit, ha dit que van haver d’afrontar-les “de manera massa prematura” i competint amb formacions “molt consolidades”.