(ACN / Redacció) Últim cap de setmana de campanya electoral abans no se celebrin les eleccions generals 2023 i els candidats premen l’accelerador. S’esperen un resultats que poden ser ajustats i sense majories àmplies, per això molts dels caps de llista centren esforços en els seus mítings de campanya a fer una crida a la participació massiva i al vot útil.

Aragonès fa una crida als joves a “rebel·lar-se contra el feixisme”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet una crida als joves de Catalunya a “rebel·lar-se” contra la dreta i el feixisme” votant ERC en les eleccions del 23-J. En un acte a Sant Sadurní d’Anoia, on aquest cap de setmana es fa l’Acampada Jove organitzada per les joventuts dels republicans, ha instat a la “mobilització massiva” de les generacions més joves també per combatre contra “l’esquerra de mentida que mira cap a una altra banda“.

Sánchez fa una crida a omplir les urnes de vots socialistes

Davant d’unes enquestes adverses, el candidat socialista Pedro Sánchez sap que s’ho juga tot als comicis del 23 de juliol i que una participació elevada de l’esquerra és important. Per això en un Palau de Congressos de València ple de gom a gom, amb 2.200 persones, Sánchez ha animat els votants socialistes a no quedar-se a casa diumenge que ve. “Una abstenció és un retrocés com votar el PP i Vox, s’ha de votar el 23 de juliol i s’ha de votar el partit socialista“, ha dit Pedro Sánchez.

Feijóo insisteix a demanar unir el vot al PP

En la mateixa línia que Sánchez, però a Logronyo, el líder popular, Alberto Núñez Feijóo, ha demanat al seu electorat unir el vot. Continua insistint que la cosa va de 20 escons perquè el PP pugui governar en solitari. Aconseguir una majoria absoluta, assegura, és “difícil, molt difícil, extremadament difícil, però no impossible”.

Vidal, en contra de les crides a concentrar el vot

La cap llista de Sumar – En Comú Podem per Barcelona, Aina Vidal, ha criticat la crida d’alguns líders a concentrar el vot. “És cridar a perdre aquestes eleccions“, ha assegurat. Vidal ho ha dit en un acte de campanya al Prat de Llobregat, on també ha retret al PSC i ERC que alertin contra l’escalfament del planeta a la vegada que impulsen grans infraestructures com l’allargament de la B-40 al Vallès Occidental o l’aeroport del Prat.

Montañola vol que es parli més d’economia i menys de drets LGTBI

Aquest dissabte que se celebra el Pride Barcelona 2023, Roger Montañola del PDeCAT-Espai CiU, ha dit que troba a faltar que es parli més d’economia en el dia a dia de la política i no tant de la qüestió LGTBI. “Es parla molt poc de la quota d’autònoms i es parla molt, que hi estem a favor, de la llei LGTBI, però la qüestió és què afecta més el dia a dia dels ciutadans”.

La CUP critica els comuns

El cap de llista de la CUP per Barcelona, Albert Botran, ha alçat la veu contra els comuns perquè considera que no han collat prou els socis de govern, els socialistes. Ha afirmat que els representants de Sumar “s’indignen molt” amb polèmiques com les morts a la frontera sud, el canvi de relacions amb el Sàhara, l’espionatge amb Pegasus o les infiltracions, però “han prioritzat l’estabilitat del govern per damunt de dur fins al final aquestes batalles“.

Nogueras acusa ERC d'”escollir les esquerres espanyoles” abans que Catalunya

A Sitges, la candidata de Junts, Míriam Nogueras, ha dit que Catalunya està “en perill” i ha assegurat que algú encara els ha de donar una raó per investir Pedro Sánchez després del 23-J. Nogueras s’ha mostrat “preocupada” per la posició d’ERC: “En el cas que s’hagi d’escollir entre Catalunya i les esquerres espanyoles, uns acaben de deixar molt clar que escolliran les esquerres espanyoles“.

Abascal critica la “supèrbia” de Feijóo

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha criticat la “supèrbia” del president del PP, Alberto Núñez Feijóo, per demanar de concentrar el vot i dient que li falten 20 escons per arribar a la majoria absoluta. “En siguin 20, 30, 40 o bé 60, això vol dir que n’hi falten; a més, fa l’efecte que ja sàpiga què passarà”, ha dit Abascal. En una entrevista a ESRadio, també ha qualificat la immersió lingüística en català, basc i gallec com “la l’anomalia més gran de la política espanyola“.

Què vols saber de les eleccions generals 2023?