Puigdemont, Ponsatí i Comín

(ACN) El Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Madrid ha dictaminat aquest dilluns finalment que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí es poden presentar a les eleccions europees del proper 26 de maig. Així, s’ha desfet el veto de la Junta Electoral Central als tres polítics.

La decisió del jutjat madrileny ha estat marcada pel criteri del Tribunal Suprem i per la línia argumental de la fiscalia, que donen la raó a la defensa i asseguren que el veto de la JEC vulnera els drets fonamentals de Puigdemont, Ponsatí i Comín. El jutjat deixa sense efecte la decisió de la JEC i estableix que els seus noms es podran inscriure a les paperetes de Lliures per Europa (Junts).

La decisió definitiva sobre el cas arriba després d’un periple que es va iniciar dilluns passat, quan la Junta Electoral Central va decidir –sense unanimitat i amb el vot particular en contra del seu president, de la vicepresidenta i de dos vocals- donar la raó a un recurs que havien presentat PP i Cs per excloure Puigdemont, Comín i Ponsatí de les eleccions europees.

Puigdemont denunciarà la JEC per prevaricació

Unes hores després de conèixer la decisió, el 130è president de la Generalitat ha anunciat que denunciarà la Junta Electoral Central per prevaricació. En declaracions a TV3, l’advocat Gonzalo Boye ha explicat que exigiran “responsabilitats” als integrants de la JEC perquè “sabien exactament què estaven fent i això en Dret té un nom.” Puigdemont hi ha afegit que la Junta Electoral ha causat un “perjudici seriós” a la candidatura perquè han d’imprimir “milions de paperetes” i enviar-les quan només falten 20 dies per les eleccions europees.