Puigdemont, Comín, Ponsatí

(ACN) La Junta Electoral Central ha vetat Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí a la llista de JxC per a les eleccions europees, segons la comunicació que la JEC ha enviat a la defensa de Puigdemont i a la qual ha tingut accés l’ACN. La JEC ha decidit “estimar parcialment les reclamacions” de PP i Cs contra les seves candidatures.

La JEC no ha proporcionat encara els motius d’aquest rebuig i ha assegurat que “es recolliran en l’acord” que serà notificat als afectats “en les pròximes hores”. A més, la JEC dona fins a les sis de la tarda d’aquest dilluns a JxC per modificar les seves llistes.

Puigdemont, Comín i Ponsatí hi recorreran

Segons la comunicació de la Junta Electoral, a partir de la proclamació de les candidatures al Parlament Europeu, “qualsevol candidat exclòs” té dos dies a partir de la publicació de les candidatures al BOE per “interposar recurs” als tribunals del contenciós administratiu.

L’expresident Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí ja han anunciat que recorreran la decisió de la Junta. Tots tres han acusat “la justícia electoral espanyola” de “vulnerar” el seu dret al sufragi passiu i d’impedir “una candidatura que proposa portar la veu de l’1 d’octubre” a l’Eurocambra. Així, JxC afirma que “desplegarà de manera immediata totes les accions jurídiques a l’Estat espanyol i a Europa per defensar els drets dels tres candidats”. “No ens resignarem a acceptar una resolució que clarament contradiu la legislació espanyola i europea”, defensen.