Carles Puigdemont s’ha mostrat convençut que serà finalment el candidat de Junts per Catalunya a les eleccions europees del 26 de maig. Ho ha afirmat després que el Tribunal Suprem hagi sentenciat que no és competent per prendre la decisió, però que segons la llei Puigdemont, Comín i Ponsatí tindrien ple dret a presentar-se. Així, Puigdemont ha donat per fet que el jutjat Contenciós Administratiu de Madrid, a qui el Suprem ha traslladat la decisió final, revocarà el veto de la Junta Electoral i sentenciarà poden formar part de la llista.

En roda de premsa, Puigdemont ha assegurat aquest diumenge que la seva candidatura “ha guanyat per primera vegada en camp contrari”, afirmant que és la primera victòria jurídica a l’estat espanyol, després de les viscudes a altres institucions europees, com Bèlgica i Alemanya. “Que abandonin tota esperança els que creguin que ens venceran retorçant el dret”, ha assegurat Puigdemont, qui ha lamentat que se’ls hagi volgut perjudicar. L’expresident català ha afegit que el que han viscut aquesta última setmana “és un fet impropi d’una democràcia”.

D’altra banda, Gonzalo Boye ha defensat que els advocats han fet la seva feina i que ara és el moment de fer política. Per això ha demanat el vot per Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comí. “El 26 de maig són els votants qui han de fer la feina” ha sentenciat. Puigdemont també ha demanat el vot a la ciutadania per passar “de ser elegible a elegit” i denunciar, juntament amb Ponsatí i Comín, les “mancances democràtiques” de l’Estat i posar a l’agenda europea el dret a decidir.

L’advocat de l’expresident, Gonzalo Boye, ha avançat que una vegada el Suprem els doni la raó, utilitzaran “tots els instruments jurídics” per exigir “responsabilitats” davant d’uns fets “tan greus”.