El candidat socialista a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha fet una crida a concentrar en el PSC el suport dels que vulguin un canvi a la ciutat per evitar un pacte “que es veu a venir” entre Ernest Maragall (ERC) i Ada Colau (BComú). “No fragmentem els suports per al canvi, concentrem-los en el partit que ha donat els millors alcaldes de la història democràtica de Barcelona”, ha sentenciat.

En una conferència a la Cambra de Comerç, Jaume Collboni ha reclamat “una majoria suficient i àmplia” per al PSC per “girar full del procés i Colau”. El candidat socialista ha fet aquesta crida a tots els que vulguin un canvi, “des dels progressistes fins als moderats”, i ha afirmat que el PSC és l’única opció per deixar enrere “quatre anys de mal govern de Colau”.

Ha de ser alcalde la llista més votada?

Quan se li ha preguntat sobre pactes postelectorals, Jaume Collboni ha dit que es presenta per guanyar, obtenir una majoria suficient i governar en solitari “parlant amb tothom”. El candidat ha erigit el PSC com “un projecte de progrés no independentista” i ha deixat la porta oberta a no respectar que la llista més votada aconsegueixi l’alcaldia. “És una possibilitat”, ha valorat Collboni, que ha dit que “és alcalde qui més suports té al ple”.

2030: pobresa zero i emissions zero

El candidat del PSC ha aprofitat la conferència per desenvolupar la proposta d’una exposició universal el 2030 a Barcelona, i ha defensat “una tercera gran transformació” de Barcelona després dels jocs del 92 i el Fòrum. En el marc d’aquesta exposició, s’ha fixat el doble objectiu d’aconseguir “pobresa zero i emissions zero” l’any 2030, i ha afirmat que aquest compromís marcarà l’acció municipal si és alcalde.