El Partit Popular de Catalunya (PPC) ha exigit al president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que garanteixi la normalitat i la seguretat durant les eleccions del 10-N. Ho ha dit la número dos del PP per Barcleona, María de los Llanos de Luna, en referència a possibles protestes que hi pugui haver, com la concentració que ha convocat Tsunami Democràtic a la plaça de Catalunya per al dia de reflexió.

En un acte al Port Olímpic de Barcelona, Llanos de Luna ha demanat la mateixa seguretat i normalitat durant la visita del rei Felip VI a Barcelona, que té previst arribar aquest diumenge al vespre per presidir dilluns els premis Fundació Princesa de Girona. Algunes organitzacions ja han fet una crida a sortir al carrer per protestar en rebuig al rei i, per això, la número dos del PP ha instat Sánchez a posar en marxa la Llei de seguretat nacional per “dirigir i coordinar totes les forces” de seguretat i evitar incidents tant durant la visita del rei com durant la jornada electoral o en el dia a dia.

Llanos de Luna evita polemitzar sobre el PP

Després que la cap de llista del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, demanés disculpes en nom del partit per haver deixat “desemparats” els constitucionalistes de Catalunya, l’expresident dels populars a Catalunya, Xavier García Albiol, va defensar que considerava que no havien de demanar perdó per res.

Preguntada sobre aquesta qüestió, Llanos de Luna s’ha limitat a apuntar que el seu partit “potser ha pogut cometre alguns errors” i ha dit que els populars defensaran sempre els drets i les llibertats. La número dos del PP ho ha dit durant una trobada amb membres de Noves Generacions dels populars en el tercer dia de campanya.