Els grups municipals de Cs, PSC i PP han denunciat l’increment de delictes a Barcelona durant el 2018, que de gener a agost han crescut un 19 %. Les xifres es van conèixer aquest dilluns després de la Junta de Seguretat Local en què el Departament d’Interior va anunciar un reforç del patrullatge dels Mossos d’Esquadra a Ciutat Vella, sense que això signifiqui un augment dels efectius a la ciutat. Els tres partits reclamen més agents tant de Mossos com de Guàrdia Urbana.

La líder municipal de Cs, Carina Mejías, ha dit que espera que el conseller d’Interior sigui “capaç de complir la promesa” de més patrulles a Ciutat Vella i que “deixi de fer servir els mossos com a policia política”. Mejías ha dit que cal incrementar la presència policial al carrer i que per això fan falta més agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana, i que hi hagi més coordinació. També ha demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, que col·labori amb els altres cossos policials de l’Estat.

Des del PSC, Jaume Collboni, ha qualificat de “presa de pèl” la Junta de Seguretat d’aquest dilluns en plena “alarma social” per inseguretat a la ciutat. Ha criticat la reorganització dels Mossos per patrullar més a Ciutat Vella i ha exigit que calen més agents d’aquest cos i també de la Urbana. Collboni ha lamentat que “fins que no han saltat les estadístiques” el govern municipal no ha entès que hi ha d’haver agents al carrer.

“Ara se n’adonen l’Ajuntament i la Generalitat que Barcelona té un greu problema de seguretat?”, ha afirmat Alberto Fernández Díaz (PP). El líder dels populars ha assegurat que la situació d’inseguretat a la ciutat es deu a les polítiques d’Ada Colau i de Quim Torra: “Una alcaldessa que té al·lèrgia a la policia i a la llei i un president pendent de l’estelada i no que a Barcelona i hagi prou Mossos d’Esquadra”.