ERC i el PSC han reclamat més coordinació entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra posar fi a la problemàtica dels narcopisos a Ciutat Vella. El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha recordat que “hi havia un problema comparable als anys 80 i es va resoldre”, mentre que el president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha demanat a Colau que “de forma desacomplexada posi ordre” a Ciutat Vella.

Arran de la trobada de la Junta Local de Seguretat, en què han coincidit per primera vegada l’alcaldessa, Ada Colau, i el nou conseller d’Interior, Miquel Buch, ERC el PSC han redoblat la pressió a l’alcaldessa per resoldre el fenomen dels narcopisos. Alfred Bosch ha instat a recuperar l’esperit dels anys 80, quan “es va resoldre amb la màxima col·laboració entre administracions”. Per això ha assegurat que “si aleshores es va resoldre, ara també ha de ser possible”.

Per la seva banda, Jaume Collboni ha demanat a l’alcaldessa que “es tregui els complexos” i doni suport a la Guàrdia Urbana. Collboni també ha demanat a Colau “que normalitzi d’una vegada la cooperació policial en majúscules” per “posar ordre a les situacions d’inseguretat” que, diu, “afecten als barris més vulnerables” de la ciutat.