Discoteca Pacha Barcelona

Reunim veïns d’algunes de les zones amb més percepció d’inseguretat de Barcelona i experts en delinqüència i criminologia per avaluar les primeres mesures que ha pres el tinent d’alcalde de seguretat i prevenció, Albert Batlle. Tots veuen bé les primeres mesures que s’han posat en marxa, tot i que apunten que no esperen resultats imminents.

Daniel Limones, degà del Col·legi de Criminòlegs de Catalunya i professor de la UOC, creu que les zones on s’aplega el lleure concentrat, com el Port Olímpic, són “criminògenes” perquè hi ha alcohol i drogues i s’hi generen incidents i baralles. Jordi Giró, president de l’Associació de Veïns de la Vila Olímpica, creu que quan es tanquin les discoteques de la zona, “la criminalitat es reduirà en un 80 %”. Lluís González, portaveu de l’Associació de Veïns del Raval, ha explicat que hi ha una farmàcia que recomana als seus clients que hi vagin en taxi per evitar ser robats.

Hi han participat Jofre Montoto, analista de seguretat; Daniel Limones, degà del Col·legi de Criminòlegs de Catalunya i professor de la UOC; Jordi Giró, president de l’ AV Vila Olímpica; Manel Martínez Vicente, vicepresident de l’ AV Barceloneta i portaveu  de Tsunami Veïnal; Ramon Tur, veí del barri del Maresme i Lluís González, veí del barri del Raval. Podeu recuperar aquí la conversa sencera: