L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, es reuniran aquest divendres al matí a l’Ajuntament de Barcelona. Els dos dirigents no es troben des del desembre del 2018, quan es van veure abans de la reunió que el Consell de Ministres va fer a la ciutat. De fet, des del 2009 que un president espanyol no trepitja l’Ajuntament de Barcelona.

Zapatero Hereu

L’últim que ho va fer va ser el també socialista José Luis Rodríguez Zapatero, que es va trobar el juny del 2009 amb l’aleshores alcalde Jordi Hereu. La trobada va coincidir en plena campanya electoral per les europees, i es va aprofitar per reunir-se amb alcaldes de les grans ciutats catalanes (només n’hi van anar del PSC). Quan va ser alcalde, Xavier Trias es va reunir amb el president Mariano Rajoy, però a La Moncloa.

Colau: “Espero que sigui una reunió de treball”

En la reunió, Ada Colau vol abordar com a tema prioritari la regulació dels lloguers. L’alcaldessa buscarà el compromís de Pedro Sánchez en aquesta matèria, però també vol tractar “inversions pendents” després “d’una dècada perduda”. “Espero que sigui una reunió de treball, no només de cortesia”, ha afirmat.

En el document que Pedro Sánchez ha entregat aquest dijous en la reunió que ha mantingut amb el president de la Generalitat, Quim Torra, hi apareixen algunes d’aquestes inversions a Barcelona. És el cas de les estacions de Sants i la Sagrera i el pla de Rodalies. El Govern espanyol diu que els pressupostos de l’Estat per al 2020 ja n’inclouran partides. Uns comptes que han de recollir també mesures específiques, sense concretar més, en matèria d’habitatge.