L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, alerta que l’Ajuntament estudia la implantació del peatge urbà en cas que “la zona de baixes emissions i les altres mesures no siguin suficients”. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, Colau ha reiterat el compromís del consistori de “reduir un 50 % les emissions l’any 2030” i, per aconseguir-ho, ha reconegut que “una de les mesures que cada vegada es proposen amb més força és el peatge”.

La líder de Barcelona en Comú ha detallat que un comitè d’experts avalua actualment l’impacte de la ZBE, una mesura que va entrar en funcionament a començaments d’any i que s’anirà implementant en fases. “No és una opció no actuar”, ha afirmat Colau, tot i que ha reconegut que “amb les restriccions dels cotxes no n’hi haurà prou”.

En l’entrevista, Colau ha pressionat ERC per a un acord d’esquerres a la Generalitat i, a més, ha defensat que no hauria plantat el rei Felip VI aquest dilluns al Congrés per “cordialitat”.

Pacificar la via Laietana

Després que aquest cap de setmana s’hagi tallat el trànsit a la via Laietana, l’alcaldessa ha apostat per pacificar aquesta artèria de la ciutat en la reforma que s’abordarà en aquest mandat. “Ara té un volum de cotxes que és inassumible”, ha sentenciat Colau, que ha dit que no s’eliminarà el cotxe però que s’ha d’equilibrar el pes que ara hi té.