ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Jo confio que en aquest reconeixement que reclamo de Barcelona a la figura de Samaranch, que va ser cabdal per a la celebració dels Jocs Olímpics del 92, es pugui sumar també el PSC i no es deixi arrossegar per la seva submissió a l'Ada Colau, amb qui comparteix govern municipal, ni tampoc a la radicalitat de la CUP".

La demanda del PP arriba tot just una setmana després que el govern municipal retirés l’escultura olímpica que el mateix Joan Antoni Samaranch va regalar a l’Ajuntament per esborrar la llegenda que feia referència a l’expresident del COI.  Responia així al prec que la CUP Capgirem Barcelona va fer al ple de juliol en què demanava retirar l’escultura, obra del barceloní Joan Mora.

“Va ser una decisió unilateral del govern sense cap acord ni consens i volem que els grups municipals es posicionin”, ha dit Fernández Díaz, que ha instat els socialistes a sumar-se a aquesta petició. “Confio que el PSC no es deixi arrossegar per la seva submissió a Ada Colau ni tampoc per la radicalitat de la CUP”, ha sentenciat. La proposició del PP demana també reconèixer Samaranch per la seva “aportació cabdal” per aconseguir la nominació de Barcelona als jocs del 92 i que se’l tracti “amb la dignitat i respecte que es mereix”.