En un comunicat, el Patronat ha demanat “posar en comú la situació actual”, ja que el futur de les obres del temple és incert. Tot i que el Pla Gaudí preveu construir una escalinata a la façana principal, al carrer de Mallorca —que comportaria l’enderroc de dos edificis— la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, va exposar al plenari de setembre que l’Ajuntament considera “no prioritària” l’execució del projecte.

El president delegat de la Fundació Sagrada Família, Esteve Camps, també ha assegurat que el temple “està disposat a pagar els impostos que li corresponguin segons la llei”, si l’Ajuntament decideix que els treballs de la basílica necessiten una llicència d’obres. Així ho va plantejar Janet Sanz al ‘Bàsics BTV’, ja que des que van començar les obres —l’any 1882— no han tributat en cap ocasió.

El president del Grup Municipal de CiU, Xavier Trias, lamenta que l’Ajuntament vulgui fer pagar la basílica per la llicència i el president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, denuncia que el govern municipal demani “llicències a la carta”, ja que no n’ha demanat als ocupes de Can Vies.