Tant l’exalcalde de CiU com el president del grup municipal popular han sortit al pas, aquest dissabte, de la polèmica generada per la voluntat del Govern de Colau de fer pagar llicències d’obres a l’emblemàtic edifici de Gaudí.

Com a responsable del govern de la ciutat en l’anterior mandat, Trias ha deixat clar que “el que hem de fer és posar les coses fàcils a la Sagrada Família, que hi hagi una bona col·laboració de l’Ajuntament amb el Patronat”. Per a l’exalcalde, “això no ha de sorprendre, és una cosa històrica” i “es pot fer si es fa amb intel·ligència, sentit comú i no prenent posicions maximalistes“.

Des del PP, Fernández Díaz considera que la proposta de l’executiu “busca silenciar la seva obligació de presentar la proposta d’urbanització dels entorns del temple” i denuncia que no s’apliquin els mateixos criteris amb els ocupes de Can Vies o els manters. “El Govern de Colau segueix un criteri de llicències a la carta o des de la coartada ideològica”, ha sentenciat en un comunicat, afegint que “els 3,7 milions de visitants a l’any que té la Sagrada Família són el pagament en espècies”.