“No em poden dir que no hi ha model”, ha dit Jaume Collboni en resposta a les crítiques dels grups, i ha afegit que “hi ha un full de ruta que no pretén ser rígid sinó que es pot discutir”. Després que al setembre anunciés la intenció d’incrementar un 15 % el pressupost en Cultura, el tinent d’alcalde ha avisat els grups que si no s’aproven els comptes per 2017 “no es podrà fer allò amb què vostès estan d’acord”. Collboni ha anunciat també que ha convocat una taula per abordar la situació laboral dels treballadors del sector cultural.

Des de CiU, Jaume Ciurana ha assegurat que Bcomú i el PSC tenen “dos models contradictoris” i ha acusat Collboni de governar “un ICUB escindit, disminuït i organitzat en base a les illes partidistes de Bcomú i el PSC”. El regidor d’ERC Juanjo Puigcorbé  ha dit que l’entrada dels socialistes al govern suposa “un retorn al vell model cultural” en què prevalen conceptes com “la imatge i la marca”. Des de la CUP, Maria Rovira ha afirmat que Collboni presenta la cultura “des d’una visió mercantilista” i que ha estat “un gran error” deixar-la a mans dels que han constituït “la política aparador”.

La regidora de C’s Marilén Barceló ha criticat la “ineficàcia” del govern en la gestió cultural i ha reclamat a Collboni que potenciï la cultura de forma “plural i oberta”. “Es compromet a no fer un ús partidista de la cultura?” ha preguntat. Des del PP, la portaveu Àngels Esteller ha animat el tinent d’alcalde a “defugir l’intervencionisme” i crear un marc que “afavoreixi la llibertat cultural sense dirigisme polític”. Collboni ha respost que no pretén en cap cas fer un ús partidista de la cultura. “La cultura ha d’estar al servei de la cultura”, ha conclòs.