Josep Pou

El candidat del PP per a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, va ser militant del partit ultradretà Fuerza Nueva quan es va fundar l’any 1978, segons el ‘Tot Barcelona’. El digital ha publicat aquest dilluns un article que inclou diversos documents del fons del periodista Xavier Vinader, expert en l’extrema dreta espanyola, en què apareix el nom de Josep Bou.

En un dels documents, Josep Bou apareix a la llista d’altes d’afiliats al partit el mes de maig del 1978, quan tenia 23 anys i exercia com a “panadero”. En un altre document hi apareix el seu nom relacionat amb l’adreça del carrer de “Congova, 42”. És un carrer inexistent a la ciutat però, tenint en compte els errors de transcripció de l’època -segons el diari-, es podria correspondre amb el carrer de “Góngora, 42”, on hi havia el forn de pa de la família. Un tercer document registra que Fuerza Nueva va enviar el carnet de militant a Josep Bou el juliol del 1978.

El diari també recull com Josep Bou, en les seves intervencions habituals en actes de les entitats espanyolistes Societat Civil Catalana o Somatemps, utilitza de manera recurrent la frase “España es irrevocable”. Una frase que va donar títol a un article de José Antonio Primo de Rivera de l’any 1934. La frase també ha estat utilitzada en campanyes del partit ultradretà Falange Española.