El guanyador de les Primàries Barcelona, Jordi Graupera, està disposat a liderar una nova llista independentista a les eleccions municipals del 2019 al marge dels partits sobiranistes. “Ens presentem i anem a totes en aquestes eleccions”, ha afirmat a betevé l’endemà d’obtenir 7.668 vots en les primàries independentistes, fet que li dona dret a ser el cap de llista d’aquesta nova candidatura.

Jordi Graupera ha descartat sumar-se a cap de les llistes existents perquè creu que no seria coherent bescanviar el resultat de les primàries “per una decisió presa als despatxos”. El guanyador de les primàries pretenia articular una llista unitària, però ni PDeCAT, ni ERC ni la CUP s’hi han sumat. “Que no s’hagin sumat és una mala notícia, però sempre vam dir que els partits no tenen dret a veto”, ha afirmat Graupera per defensar la candidatura pròpia al marge dels partits.

Cinc llistes independentistes a Barcelona?

candidats independentistes

La candidatura que liderarà Jordi Graupera (que encara no té nom escollit) amplia el ventall de llistes independentistes a Barcelona per a les eleccions municipals. Per ara, ja estan confirmats Neus Munté (PDeCAT) i Ernest Maragall (ERC), i la CUP anunciarà el cap de llista al febrer. A tot això cal afegir-hi una possible candidatura de Ferran Mascarell, que ha fet el pas per presentar-se també al marge dels partits.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Qui són els candidats a les eleccions municipals 2019 a Barcelona?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

El guanyador de les Primàries Barcelona no veu inconvenient en què hi hagi pluralitat d’oferta independentista a les eleccions si no s’han sabut posar d’acord abans els partits. “Com més veus hi hagi al consistori, millor”, ha afirmat Graupera, que afegeix: “Com que ho estem repensant tot, com més pluralitat hi hagi per dir a la gent què està passant, més forts serem tots”.

Abans de la segona volta, que es farà aquest cap de setmana, Graupera anunciarà els números 2, 3, 5 i 7 de la llista. No és clar que el segon amb més vots en la primera volta, Adrià Alsina, sigui el número dos. En la segona ronda es decidiran els altres llocs de la llista a partir dels candidats més votats en la primera volta. L’expresidenta del Parlament Núria de Gispert va quedar en tercera posició (1.371 vots) i el regidor Gerard Ardanuy (Demòcrates), en vuitè lloc amb 386 vots.