ERC i la CUP han demanat que l’Ajuntament no celebri el ple municipal de desembre aquest divendres, 21-D, coincidint amb el Consell de Ministres que el govern de Pedro Sánchez té previst celebrar a Barcelona. Per la seva banda, els republicans qualifiquen de “provocadora” la decisió de Sánchez i, per això, proposen que el ple s’avanci un dia i es faci el dijous dia 20.

La CUP, en canvi, demana suspendre el ple. Ara bé, la regidora cupaire Maria Rovira ha assegurat que si el ple s’acaba fent divendres, els regidors de la CUP “sí que hi anirem” però que a mig matí abandonaran el saló de Carles Pi i Sunyer per sumar-se a les protestes que hi ha convocades. Rovira, a més, ha justificat que hi hagi manifestants amb la cara tapada per defensar-se d’un “estat autoritari”.

Des del PDeCAT diuen que fa dues setmanes van alertar l’alcaldessa de les dificultats que veuen en compaginar el ple amb el Consell de Ministres i les protestes. Els grups denuncien, però, que el govern de Colau no els ha respost.

La Junta de Portaveus hi ha de dir la seva

Aquest dimarts està convocada la Junta de Portaveus de l’Ajuntament. Aquest òrgan, en el qual estan representats tots els partits, haurà de debatre si el ple es manté el 21-D o si s’ha d’avançar (com demana ERC) o es cancel·la (com vol la CUP). Fonts municipals, però, recorden a betevé que és potestat de l’alcaldessa, Ada Colau, prendre la decisió de convocar els plens.