El pont del carrer de Santander, a la Verneda i la Pau, tindrà projecte executiu de reforma a finals del 2020. Ho ha dit la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, durant la Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament després que tots els grups municipals votessin a favor de la reforma. Es tracta de la primera iniciativa ciutadana en matèria d’urbanisme que es debat al consistori.

Fa temps que els veïns reclamen la reforma del pont del carrer de Santander, que passa per sobre de les vies del tren de la costa i que comunica Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs. Diuen que està envellit, és insegur per als vianants i no permet l’accés a persones amb mobilitat reduïda. Per això, han recollit més de 5.000 signatures per demanar-ne la rehabilitació, que l’Ajuntament ja va anunciar a l’octubre.

Reivindicació històrica dels veïns

La reforma del pont de Santander és una reivindicació històrica dels veïns que ja s’havia presentat a equips anteriors del govern municipal, tot i que no va agafar força fins a la legislatura anterior. El projecte de rehabilitació, que ha tingut fins a quatre plantejaments diferents, es va presentar fa quatre mesos després d’un procés participatiu amb els veïns i consultes amb Adif. Es tracta de la primera iniciativa ciutadana en matèria d’urbanisme que es debat a l’Ajuntament (en un altre àmbit es va debatre la iniciativa sobre el Zoo). L’han impulsat cinc associacions veïnals: Sant Martí de Provençals, Via Trajana, la Palmera Centre, la Pau i la Verneda Alta.