El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha explicat que la Guàrdia Urbana ha presentat un informe al Departament d’Interior perquè denegui els talls de trànsit a l’avinguda Meridiana. Segons Batlle, l’Assemblea va comunicar a Interior el 7 de desembre que es farà un tall diari de tres hores fins al 28 de febrer. “Això és un disbarat pels perjudicis que ocasiona”, ha sentenciat el tinent d’alcalde en un debat a la Comissió de Presidència, a instàncies del PP.

Batlle ha dit que els talls diaris a la Meridiana, que aquest dimarts van arribar al 58è dia, preocupen el govern municipal perquè “hi ha un ús abusiu d’un dret que col·lideix amb el dret al funcionament ordinari de la ciutat”. Per això, ha justificat les al·legacions de la Guàrdia Urbana a Interior i ha fet aquesta advertència a la conselleria de Miquel Buch: “A veure de quina banda es decanten”. Batlle ha dit que si no s’atenen les al·legacions, “veurem quines accions” es poden fer.

Fonts d’Interior han explicat a betevé que només han rebut la comunicació de 30 dies de concentració a la Meridiana per part de l’Assemblea. Aquesta és la xifra màxima que permet la normativa.

La proposta del PP no prospera

Tot i aquest discurs, els dos socis de govern (BComú i PSC) han votat en contra de la proposta del PP, que demanava emprendre les accions necessàries perquè no es tornin a fer talls a la Meridiana i altres vies principals. Batlle ha defensat el vot contrari perquè diu que el govern municipal ja hi està actuant. ERC i JxC també hi han votat en contra, mentre que Cs i BCN Canvi hi han donat suport. La proposta no ha prosperat.

Josep Bou (PP) ha demanat a l’Ajuntament que no permeti més aquests talls i ha assegurat que si els promotors fossin entitats com Espanya i Catalans “els traurien directament”. Des de Cs, Paco Sierra ha dit que una cosa és el dret a manifestar-se i l’altra és “entorpir la circulació”. La regidora Eva Parera (BCN Canvi) ha preguntat als independentistes si es permetria un tall diari de la Diagonal per part de seguidors de Vox.

“En lloc d’intentar fer callar la gent que protesta, ens hem de plantejar què està fallant”, ha valorat Jordi Coronas (ERC), que ha denunciat la vulneració de drets civils i polítics. Des de JxC, Jordi Martí ha defensat el tall de la Meridiana: “es diu dret de protesta davant de sentències injustes”.