Desenes de veïns s’han constituït en una plataforma amb l’objectiu de fer-se més forts per reclamar que no s’enderroquin els habitatges del Turó de la Rovira. Una mobilització que arriba després de la licitació que va fer l’Ajuntament a principis d’octubre per enderrocar una quinzena d’immobles situats en l’àmbit dels Tres Turons, al Carmel.

El projecte del Parc dels Tres Turons

Els enderrocs programats tenen l’objectiu de crear una gran àrea verda que uneixi els turons del Carmel, la Rovira i la Creueta del Coll i que afecta un total de 295 habitatges.

Volen conservar els habitatges en convivència amb el parc

La Plataforma d’Habitatges Afectats dels Tres Turons aposta per un parc mixt on convisquin les cases amb el verd urbà. Segons l’Ajuntament, les cases que s’han d’enderrocar de forma imminent, disposades en tres finques, són de propietat municipal i els seus inquilins ja van ser reallotjats o indemnitzats. Els veïns expliquen que al carrer de Mühlberg encara hi viu gent, amb el contracte de lloguer extingit i sense haver estat reubicats. La plataforma veïnal demana una taula de concertació amb el consistori per resoldre aquests casos.

L’any 2010 el govern municipal va modificar el Pla General Metropolità del 1976 per desafectar 476 habitatges. Ara, els veïns que segueixen afectats esperen tenir la mateixa sort. Tot i això, l’Ajuntament ja té enllestit el projecte dels blocs per reubicar les famílies a Can Baró.