El portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Coronas, ha avisat el govern municipal que “és complicat” aprovar el pressupost de Barcelona per al 2020 abans que acabi l’any. Coronas ha assegurat que “seguim en converses”, però ha alertat que “no és que estiguem a prop, sinó que encara hi ha diferències molt importants” perquè els republicans s’avinguin a aprovar els comptes.

Per això el portaveu d’ERC ha reblat que “cal temps per estudiar a fons tots els àmbits del pressupost” i ha sentenciat que “no ens marquem cap termini” per arribar a “un bon acord per a la ciutat”. Es dona la circumstància que ERC és l’aliat principal amb què el govern de BComú i el PSC vol tirar endavant tant el pressupost com les ordenances fiscals.

Les terrasses, gran escull

Precisament sobre les ordenances, el portaveu republicà també ha marcat distàncies amb l’executiu. Coronas ha constatat les discrepàncies que hi ha en alguns tributs, com l’IBI, les zones verda i blava i la taxa per a les terrasses de bars i restaurants (tots s’encariran). “Encara no tenim un acord ferm en cap ordenança”, ha dit.

ERC, que va sumar-se a la protesta dels restauradors contra la pujada de la taxa de terrasses, ha plantejat una solució. “Entre el que paguen ara i la proposta de taxa del govern hi ha marge, un ampli camp per moure’ns”, ha dit el portaveu del partit. Coronas ha insistit que cal “una proposta raonable i progressiva”.