Clara Ponsatí
Foto: Eli Don (ACN)

(ACN) L’exconsellera i eurodiputada Clara Ponsatí ha viatjat cap a Brussel·les aquest dimecres, segons ha avançat RAC1 i ha confirmat l’ACN. Ponsatí ha anat a l’aeroport del Prat a primera hora del matí per dirigir-se al ple de l’Eurocambra.

L’exconsellera va ser detinguda aquest dimarts, va declarar davant del jutge i finalment va ser posada en llibertat en tornar a Catalunya sense entregar-se a les autoritats després de cinc anys a l’exili. Ponsatí tenia en vigor una ordre de detenció a Espanya per un delicte de desobediència per l’organització del referèndum de l’1 d’octubre. Com a membre del Parlament Europeu per Junts, també té immunitat europarlamentària cautelar concedida pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Llarena cita Ponsatí pel 24 d’abril

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha citat Ponsatí el proper 24 d’abril per comunicar-li el seu processament per un delicte de desobediència per l’organització de l’1 d’octubre. Llarena també estableix que l’exconsellera designi domicili i telèfon on pugui ser localitzada i que comparegui davant de l’òrgan judicial quan sigui cridada, advertint que si ho incompleix es pot modificar la seva situació personal i pot ser detinguda.